ACHTER DE SCHERMEN BIJ DEGRANOLADOOS

Wil je een kijkje nemen bij ons achter de schermen?


In deze blogpost nemen we je mee!


Bij de boer In onze granola vind je allerlei voedzame ingrediënten. Ze bevatten niet alleen veel noten, pitten en zaden (altijd minstens 30%), maar ook ingrediënten zoals spelt, wilde bessen en gedroogde vruchten. Wat onze grondstoffen met elkaar gemeen hebben? Ze worden allemaal op geheel biologische wijze geteeld. Dat is fijn, want biologisch betekent dat er geen chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Op de foto hieronder zie je onze haverboer, die in het Hageland onze haver maakt. Rond maart begint hij vaak met het zaaien van de haver. De haver heeft dan een paar maanden de tijd nodig om te groeien, waarna het rond augustus geoogst kan worden. Wist je trouwens dat haver dol is op lange zomerdagen met veel zonuren en genoeg regen?
Bij de bakkerij

In onze bakkerij in Aarschot worden de grondstoffen omgetoverd tot verse granola. We mengen de grondstoffen en dat doen we in verschillende stappen, zodat alle ingrediënten goed gemengd worden en de beste structuur behouden. Na het mengen plaatsen we de granola op stalen ovenplaten en wordt het in een traditionele heteluchtoven gebakken. Het mooie van zo’n heteluchtoven is dat de hitte alleen van de buitenkanten op de plaat komt, waardoor onze granola smaakvol en knapperig is, zonder dat we veel suikers hoeven te gebruiken. En hierdoor smaakt elke hap een beetje anders. Net zoals je het thuis maakt dus.

Sommige ingrediënten (bijv. kokosvlokken en sommige noten) worden zelfs apart geroosterd en voegen we pas aan het einde toe, zodat ze lekker luchtig en knapperig blijven. Eenmaal gebakken vullen we onze zakjes met verse granola, en natuurlijk worden alle zakjes ook goed gesloten zodat de granola lekker vers blijft.

Bij de bezorger

Nadat we de granola hebben verpakt, gaat hij mee met de postbezorger. In de tussentijd werkt er ook een team op de achtergrond. Zij zorgen ervoor dat alle bestellingen goed worden verwerkt. Daar komt nog best veel bij kijken, bijvoorbeeld dat iedereen de juiste smaken ontvangt, dat de zakjes granola in het juiste type verzenddoos verpakt worden, en dat het pakketje bij het juiste adres bezorgd wordt. En dan? Dan wordt het pakketje thuisbezorgd en kun je lekker genieten van versgebakken granola van Degranoladoos.7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven